AFYONKARAHİSAR / BAŞMAKÇI - Yaka İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz 1950 tarihinde bugünkü eski binada hizmet vermeye başlamıştır. 1983 yılında 3 derslikli bir bina ve 2001 yılın dada bu günkü yönetim odalarının da bulunduğu bina hizmete girmiş olup şu anda 3 binada hizmet vermektedir .İlköğretimin zorunlu olması ile birlikte Yassıören ve Aşağı Beltarla  Köyü öğrencilerini de taşıma kapsamında bünyesine katmıştır. Açıldığı tarihten itibaren eğitim-öğretimin açısından beldemiz ve çevre köylere eğitim çalışmalarında önderlik ve öncülük eden bir okul haline gelmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde beldemizde muhtarlıkların belediye başkanlığı, okul aile birliği, okul idaresi, öğretmen ve tüm öğrencilerin büyük gayretleri etkili olmuştur. İlçemizin ilimizde eğitim başarısında ilk sırada olmasında diğer okullarla beraber sorumluluk alanındaki yaptığı çalışmalarla ve özellikle sporda öncülük etmiştir.Bunda çalışan personelin derslerde ve ders dışı zamanlardaki çalışmaları, vermiş oldukları kurslar etkili olmuş, veliler bilinçlendirilerek onların da katkılarının üst düzeye çıkarılması bu olumlu sonuçta önemli rol oynamıştır.

Yayın: 04.10.2020 - Güncelleme: 04.10.2020 12:24 - Görüntülenme: 231